Coaching

"Coaching is het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren."

Sir John Withmore, de grondlegger van coaching

Coaching start telkens vanuit een ontwikkelingsvraag, de coachee wil iets bereiken, maar weet niet hoe hij daarin slaagt. Vaak is de ontwikkelingsvraag voor de coachee niet duidelijk, de coach zal dan samen met de coachee helder maken “wat er onbewust toch wringt”.

Coaching is telkens resultaatsgericht. De coach en de coachee zullen dan ook samen het doel scherpstellen. Vervolgens wordt er gekeken naar welke handelingen en gedachten er spelen die de coachee van zijn doel houden. De coach zal dit groeiproces faciliteren door vragen te stellen, een spiegel voor te houden en allerhande methodieken in te zetten.

De bedoeling van deze interactie is altijd om het bewustzijn van de coachee te vergroten.

Dankzij de coaching kan de coachee rekenen op een versnelde vooruitgang binnen het door hem gekozen kader om zijn objectieven te behalen. Hij zal door het inzetten van zijn expertise je bokkades en mogelijkheden laten zien om jezelf verder te ontwikkelen. Een coach zal jou dus niet zeggen wat je moet doen. Jij bent verantwoordelijk.

“Een partnership met klanten in een tot nadenken stemmend en creatieve proces dat hen inspireert om hun persoonlijke en professionele potentieel te maximaliseren.”

ICF, International Coaching Federation